Herinrichting schoolplein De Zeppelin aanstaande

BARENDRECHT – De speeltoestellen op het schoolplein van daltonschool De Zeppelin zijn aan vervanging toe. Inwoners en gebruikers zijn meegenomen in de herinrichting. Op basis van de meest realistische ideeën werden onlangs twee ontwerpen gemaakt. Daarop kon via de website van de gemeente worden gestemd.

De uitkomst is inmiddels bekend: ruim 64 procent van de respondenten koos voor optie A (zie artikelfoto). Dit betekent dat er onder meer een klimtoestel met glijbaan, speelhuis met balanceerbalk, duikelrek en mandschommel zullen verrijzen. Ook komt er meer groen op het schoolplein.

Groen plein

Wethouder Cees Schaap is blij met de uitslag van de stemming: “De situatie is nu nog heel ‘stenig’. Uit de ingediende ideeën kwam naast andere speeltoestellen ook de behoefte aan meer groen op het plein naar voren. Dat past in de landelijke trend van meer vergroening op schoolpleinen. In Barendrecht hebben wij daar zeker ook oog voor. Er is steeds minder buitenruimte beschikbaar, dus daarom is de inrichting ervan des te belangrijker geworden. Het is een goede ontwikkeling dat kinderen straks bij De Zeppelin in een groene omgeving kunnen spelen. Dat nodigt extra uit om lekker naar buiten te gaan en niet alleen binnen achter een scherm te zitten.

Operatie Steenbreek Groen is niet alleen belangrijk bij de (her)inrichting van schoolpleinen, maar ook op andere buitenruimtelocaties, vindt Schaap. “Zo hebben we ons als gemeente bijvoorbeeld aangesloten bij ‘Operatie Steenbreek’. Deze stichting probeert inwoners te enthousiasmeren voor het vergroenen van hun tuin of balkon. Met het veranderende klimaat, waarbij extreem weer vaker voorkomt, is dit extra urgent.

De herinrichting van het schoolplein van De Zeppelin staat gepland in de zomervakantie.

Tiny Forest

Ook de realisatie van drie Tiny Forests is in volle gang. Deze bossen, ter grootte van een tennisbaan, zijn niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Basisscholen De Trinoom, Smitshoek en De Draaimolen (locatie Stellingmolen) zullen straks beschikken over zo’n Tiny Forest. Op 4 maart staat de eerste plantdag op het programma bij De Trinoom.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »