Initiatiefnemers Tiny Forest bekend: Basisscholen De Trinoom, Smitshoek en De Draaimolen

BARENDRECHT – In september konden basisscholen zich aanmelden voor de realisatie van een ‘Tiny Forest’ bij hun school. Een Tiny Forest is ‘een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan: een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners, kinderen krijgen er les in het buitenlokaal en het vergroot de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk‘.

De gemeente heeft uit alle inzendingen 3 locaties geselecteerd voor een Tiny Forest. Wethouder Cees Schaap (Openbare Ruimte) heeft de betreffende winnende initiatiefnemers vanmiddag (Maandag 12 oktober 2020) bekend gemaakt: Dit zijn de basisscholen De Trinoom, Smitshoek en De Draaimolen (locatie Stellingmolen).

De volgende stap is nu om met de drie initiatiefnemers te gaan bepalen wat de precieze locaties worden van de minibossen. De bedoeling is om in de gemeente tussen nu en eind 2021 drie van deze minibosjes aan te leggen.

Wat is een Tiny Forest?

Een zogeheten Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »