Initiatiefnemers gezocht voor 3 minibossen in Barendrecht

BARENDRECHT – Barendrecht krijgt drie minibossen tussen nu en november 2021. Vorige week ondertekende wethouder Cees Schaap bij de Kleine Duiker hiervoor de samenwerkingsovereenkomst met IVN (Instituut voor Natuureducatie). De ondertekenaars strooiden bij het startschot, samen met een aantal kinderen, zaadjes uit op het terrein van De Kleine Duiker.

De samenwerking is tot stand gekomen na een unaniem aangenomen raadsmotie van EVB, GroenLinks en D66. Bij de ondertekening waren tevens initiatiefnemers van de motie en kinderburgemeester Maas van der Graaf aanwezig.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is ‘een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan: een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners, kinderen krijgen er les in het buitenlokaal en het vergroot de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk‘. De gemeente Barendrecht is de 80ste gemeente in Nederland waar een Tiny Forest zal worden ontwikkeld. De minibossen moeten voor langere tijd worden onderhouden.

600 bomen, planten en kruiden

Voor de drie minibossen zoekt de gemeente nu initiatiefnemers. Als initiatiefnemer plant en onderhoudt u het minibos samen met andere buurtbewoners, de gemeente, een school en IVN. Een Tiny Forest heeft in totaal minimaal 600 planten, bomen en kruiden. Ook zijn er voldoende (natuurlijke) zitplaatsen voor één kinderklas (30x), dit maakt (natuur)educatie in het mini-bos mogelijk. Al voor het tekenen van de overeenkomst had één groep initiatiefnemers zich bij de gemeente gemeld.

Initiatieven

Wethouder Schaap hoopt op veel enthousiaste scholen en inwoners voor de aanleg van de drie minibossen: “De gemeente doet deze aanleg niet alleen. Hier is het enthousiasme en initiatief uit de buurt voor nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de naburige school. Ik daag inwoners en schoolbesturen uit om zich aan te melden als initiatiefnemer van een Tiny Forest in Barendrecht en om suggesties aan te dragen voor geschikte locaties in hun buurt. Wie wordt ‘boswachter’?

Initiatiefnemers kunnen zich tot eind september aanmelden via onzetoekomstisduurzaam.nl. Op zaterdag 10 oktober worden de gekozen locaties en initiatiefnemers bekend gemaakt tijdens de Dag van de Duurzaamheid in de Duurzaamheidsweek.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »