Trein (Sprinter) op Station Barendrecht

BARENDRECHT – Of je nu naar Rotterdam of richting Dordrecht wilt reizen met de trein, vanaf december 2021 (volgend jaar) gaat de NS iedere 10 minuten een trein laten vertrekken vanaf station Barendrecht. Het gaat om het traject Dordrecht – Zwijndrecht – Barendrecht – Rotterdam Lombardijen, Zuid, Blaak en Centraal.

Ook op andere trajecten, waaronder tussen Rotterdam – Den Haag – Leiden en Schiphol, worden dienstregelingen ingesteld waarbij er iedere 10 minuten een intercitytrein vertrekt.

Eerste van Nederland

NS over de dienstregeling van station Barendrecht: “Tussen Rotterdam en Dordrecht gaan meer treinen rijden. Tegelijk met de Intercity’s gaat ook deze tienminutensprinter de hele dag rijden, de eerste van Nederland.” Op dit moment vertrekt er iedere 15 minuten vanaf station Barendrecht een trein in beide richtingen. Door de 10-minuten dienstregeling gaat de frequentie omhoog van 4 naar 6 treinen per uur, per richting. Daarnaast blijven ook de vier intercity’s per uur tussen Rotterdam en Dordrecht rijden (stoppen niet op station Barendrecht).

NS: “Deze frequentieverhogingen sluiten aan de bij vervoersvraag op middellange termijn, ondanks de huidige impact van het coronavirus. NS kan nu starten met de voorbereidende werkzaamheden. Komende tijd worden de details van de dienstregeling verder uitgewerkt, waarbij ook de laatste reizigersprognoses worden meegenomen. Vervolgens wordt de dienstregeling voor advies in het voorjaar van 2021 voorgelegd aan de consumentenorganisaties.

Toekomst: 5 minuten

NS werkt al lang samen met regionale overheden in het zuidelijk deel van de Randstad om tot nog hoogwaardiger openbaar vervoer te komen, in een gebied waar veel nieuwe huizen worden gebouwd. De nieuwe tienminutensprinter is daar een uitvloeisel van. En de ambities zijn nog groter. Vanaf 2025 moet de tienminutensprinter doorgetrokken worden naar Den Haag. Daarnaast hebben we de ambitie om iedere 5 minuten een sprinter en meer Intercity’s te laten rijden. Daarvoor moet het spoor tussen Delft en Schiedam verdubbeld worden.“, aldus de NS over de toekomstplannen.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »