https://barendrechtnu.nl/nieuws/barendrecht/34182/gemeente-toch-eerder-begonnen-met-het-ophalen-van-gedumpte-kerstbomen

BARENDRECHT – De gemeente heeft vandaag (Woensdag 6 januari 2021) gedumpte kerstbomen opgehaald in Barendrecht. De gemeente kondigde eerder aan dat kerstbomen op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari bij het huisvuil konden worden gezet, de gemeente zou de bomen dan komen ophalen.

De afgelopen week werden op diverse plekken kerstbomen in brand gestoken (o.a. het Riederpark en Park Nieuweland). In enkele gevallen moest de brandweer ook uitrukken, als de brandende bomen tegen een gebouw aan lagen en voor groter gevaar zorgde. Ondanks het verzoek van de gemeente om de bomen pas op 8 en 9 januari buiten te zetten, werden er afgelopen week iedere dag meer bomen langs alvast langs de straat gezet of bij containers gedumpt.

Ophalen

De gemeente heeft de eerdere ophaalronde(s) niet officieel aangekondigd, maar een gemeentevoertuig reed vandaag (Woensdag 6 januari 2021) door delen van Barendrecht om de gedumpte kerstbomen op te halen. Een tweede auto van de gemeente met aanhanger met versnipperaar werd gebruikt om de grote hoeveelheid bomen kleiner te maken. Het is niet bekend of de gemeente ook de komende dagen nog (onaangekondigd) kerstbomen van straat en uit parken gaat ophalen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »