Hard werken bij kerstboominzameling in Barendrecht: 50 eurocent per kerstboom

BARENDRECHT – Het aantal besmettingen door het coronavirus loopt op en de maatregelen blijven tot in januari hetzelfde. De traditionele kerstboominzameling wordt daarom dit jaar gedaan door medewerkers van uw gemeente.

Kerstbomen worden opgehaald op 8 en 9 januari

Medewerkers van de gemeente halen de kerstbomen op op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari. U kunt uw kerstboom neerzetten op de plek waar u uw huisvuil aanbiedt. Huishoudens met een minicontainer kunnen de kerstboom neerzetten op de aanbiedplek van de minicontainer. Mensen die gebruikmaken van een (ondergrondse) huisvuilcontainer kunnen hun boom naast die containers plaatsen. De kerstbomen worden vanaf 8:00 uur opgehaald. “Zorgt u ervoor dat de u de boom op tijd buitenzet?“, aldus de gemeente.

Wie zijn kerstboom na 9 januari wil inleveren, moet deze zelf naar de milieustraat brengen. De vuilniswagens in de wijken zullen de bomen niet meenemen.

Teveel contactmomenten

Het is jammer dat de traditie niet door kan gaan. Jaarlijks doen honderden kinderen en ouders hieraan mee. Zij leveren in korte tijd duizenden bomen af bij inleverpunten. Dit zorgt voor veel verplaatsingen en contactmomenten. Afstand houden, drukte vermijden en het aantal contacten zoveel mogelijk beperken is dan lastig. Uw gezondheid staat voorop, net als die van de medewerkers die de kerstbomen ophalen en afleveren bij het afvalaanbiedstation. Daarom kan de traditionele inzameling dit jaar helaas niet doorgaan.

Artikelfoto: Hard werken bij kerstboominzameling in Barendrecht (2019-2020): 50 eurocent per kerstboomBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »