Horeca in Barendrecht mag onder voorwaarden overdekt winterterras inrichten: Minimaal 50 cm vrije ruimte voor ventilatie

BARENDRECHT – Horecaondernemingen in Barendrecht mogen de komende 5 (winter)maanden onder bepaalde voorwaarden een winterterras inrichten. De gemeente heeft deze regels opgesteld zodat een aparte vergunningsaanvraag niet nodig is.

De regeling is al ingegaan en is tot uiterlijk 1 april 2021 van kracht, maar kan uiteraard alleen gebruikt worden als de horeca weer open mag na de gedeeltelijke lockdown.

Regels

Het college van B&W wil met de maatregel “ondernemers daar waar mogelijk de ruimte geven” vanwege de beperktere mogelijkheden door de coronamaatregelen. Enkele horecaondernemers hebben aangegeven behoefte te hebben aan een overkapt terras voor de klanten.

Ondernemers mogen met een parasol/zonnescherm/pagodetent een gevelterras of een overterras inrichten. De eerste staat direct tegen de gevel van de horecaonderneming, de ander staat verder weg en is bereikbaar via een looproute.

  • Het gevelterras mag aan maximaal 2 zijden dicht worden gezet met schotten van maximaal 150 cm hoog welke transparant zijn boven de 60 cm. Tussen de parasol/het zonnescherm en de schotten dient minimaal 50 cm vrije ruimte te zitten voor voldoende ventilatie.
    • In plaats van de schotten mogen verticale schermen (tentdoeken) worden gebruikt die tijdelijk aan de parasol/zonneschermen kunnen worden bevestigd. De schotten en verticale schermen dienen haaks geplaatst te worden aan de gevelzijde.
  • Een overterras mag aan maximaal 3 zijden dicht worden gezet met schotten van maximaal 150 cm hoog welke transparant zijn boven de 60 cm. Tussen de parasol/het zonnescherm en de schotten dient minimaal 50 cm vrije ruimte te zitten voor voldoende ventilatie.
    • In plaats van schotten kunnen aan twee zijden verticale schermen (tentdoeken) die tijdelijk aan de parasol/zonneschermen kunnen worden bevestigd.

Onder een andere, soortgelijke, regeling kunnen ook niet-horeca ondernemingen in Barendrecht een (party)tent voor hun winkel zetten: ‘Covid partytent besluit’ van de gemeente Barendrecht: “Wachtende klanten comfort bieden”

Foto: De (zomer)terrassen van afgelopen zomer op het Doormanplein in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »