BARENDRECHT – Het aantal besmettingen in de regio Rotterdam-Rijnmond neemt toe, ook in de gemeente Barendrecht. “Met elkaar moeten we het aantal contactmomenten sterk terugdringen, zodat we strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus kunnen voorkomen.”, aldus de gemeente Barendrecht.

In aanvulling op de landelijke coronamaatregelen en –campagne, start de gemeente daarom ook een lokale campagne in de buitenruimte. Burgemeester Jan van Belzen heeft vanochtend (Dinsdag 6 oktober 2020) de aftrap van deze campagne verricht, op Campus Lagewei bij het Dalton Lyceum en Calvijn Groene hart deelde hij zadelhoesjes uit met daarop de tekst “Goede reis. Geef elkaar de ruimte want corona is ook onderweg

Campagne

Gemeente Barendrecht: “De lokale campagne is zichtbaar, positief van toon en communiceert ‘on the spot’, oftewel daar waar Barendrechters zich regelmatig bevinden. Denk aan recreatiegebieden, winkelcentra, parken, het OV en de weekmarkt. Barendrechters komen daar verschillende boodschappen tegen en worden zo op een positieve manier gewezen op (het naleven van) de belangrijkste corona-maatregelen. We gebruiken onder andere driehoeksborden, straatstickers en voorzien fietsen van zadelhoesjes met een boodschap. Ook zetten we sociale media in. We spreken hiermee inwoners (jong en oud) aan op locatie en op het moment dat gewenst gedrag er toe doet en het verschil kan maken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »