Duurzaamheidsweek van start met aangepast programma vanwege corona

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanwege de nieuwe maatregelen ter bestrijding van het coronavirus heeft de gemeente Barendrecht de activiteiten rondom de Duurzaamheidsweek Barendrecht moeten aanpassen. De week loopt van vandaag, 3 oktober tot en met zaterdag 10 oktober: “Kijk hieronder in het overzicht voor de programma onderdelen die we gelukkig wel door kunnen laten gaan in de Duurzaamheidsweek.

De Duurzaamheidsweek ging vanochtend (Zaterdag 3 oktober 2020) van start met een duurzaamheidsmarkt op het gemeentehuisplein, met o.a. informatie over het isoleren van woningen, energiebesparing, watermanagement, groene tuinen, zonnepanelen en zwerfafval en recycling.

Duurzaamheidsweek

Het thema van de Duurzaamheidsweek dit jaar is #welkvoorbeeldgeefjij. Welk voorbeeld geeft u en wat kunt u nog van anderen leren? Denk bijvoorbeeld aan het onttegelen van de tuin, afval scheiden of spullen (laten) repareren: “Laten we niet somberen over het klimaatprobleem, maar samen aan de slag gaan om het op te lossen en Barendrecht duurzamer te maken. Dat geeft energie!“, aldus de gemeente Barendrecht.

Programma

Groene Initiatievenroute

Gebouw Het Kruispunt organiseert samen met de Gemeente Barendrecht de Groene Initiatieven Route op zaterdag 10 oktober, tijdens de duurzaamheidsweek Barendrecht.

Inwoners van alle leeftijden kunnen zelfstandig op de fiets allerlei duurzame en groene locaties in Barendrecht bezoeken die open huis hebben. Een tiental locaties doen inmiddels mee waaronder Agrofair, Landgoed Ziedewij, Amateurtuindersvereniging Barendrecht en Loods 38. Het volledig overzicht van de deelnemende locaties is te vinden op een speciale kaart die vanaf 3 oktober verkrijgbaar is bij Gemeente Barendrecht en Het Kruispunt (of bekijk de locaties hier online).

Ook het Kruispunt zelf is een van de deelnemende locaties. Hier kun je even bijkomen en een fairtrade kopje koffie bestellen bij Spruit Eten en Drinken. Ook is er een educatieve watertafel voor de kids. Ook is er de mogelijkheid om warmtebeeldcamera uittesten. De bibliotheek licht een speciale themacollectie uit over groen en duurzaamheid.

Uiteraard wordt er tijdens deze dag rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen i.v.m. Covid 19. Veel locaties zijn buiten en bij de binnenlocaties wordt gewerkt met een maximum aantal bezoekers tegelijk binnen.

De Groene Initiatieven Route vindt plaats op zaterdag 10 oktober van 10.00u tot 17.00u in Het Kruispunt én op locaties door heel Barendrecht. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.onzetoekomstisduurzaam.nl/duurzaamheidsweek

Fotochallenge

De fotochallenge is een online onderdeel en gaat dus door. Het thema van de Duurzaamheidsweek dit jaar is #welkvoorbeeldgeefjij: Dat voorbeeld kunt u laten zien op Facebook. Daar heeft de gemeente een duurzaamheidskader toegevoegd, dat gebruikt kan worden bij de fotochallenge. Zo laat u zien dat u duurzaamheid belangrijk vindt. Denk aan een foto van uzelf op de fiets, van uw dak vol zonnepanelen of van uw tuin waarin u tegels hebt vervangen voor groen. Gebruik in het bericht de hashtag(s): #welkvoorbeeldgeefjij #duurzaamheidsweekbarendrecht #onzetoekomstisduurzaam

Zie voor meer informatie: www.onzetoekomstisduurzaam.nl/duurzaamheidsweekBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »