Honderden brunchpakketjes voor senioren in Barendrecht op de Dag van de Ouderen

BARENDRECHT – [Foto’s] Het is vandaag (Zaterdag 3 oktober 2020) in Barendrecht de ‘Dag van de Ouderen’. KijkopWelzijn organiseert jaarlijks op deze dag activiteiten voor ouderen in Barendrecht, maar vanwege het coronavirus moest dat dit jaar op een alternatieve manier.

Vorige maand konden inwoners van Barendrecht door bijvoorbeeld een familielid worden aangemeld voor een gratis brunchpakket. Vrijwilligers hebben deze honderden pakketten vandaag (Zaterdag 3 oktober 2020) gevuld en uitgedeeld. In totaal zijn er 570 pakketten uitgedeeld.

Senioren

Vanochtend is een groep vrijwilligers in jongerencentrum BLOK0180 aan de slag gegaan om de brunchpakketten te vullen. Rond half tien meldde een nieuwe groep vrijwilligers zich bij BLOK0180 om de pakketten te gaan uitdelen in Barendrecht. De vrijwilligers kregen 10, 20 en soms zelfs bijna 50 pakketten mee om uit te delen in een aangegeven wijk van Barendrecht. De ontvanger kreeg bij het pakket ook een kaart met persoonlijke boodschap van degene die hem of haar had aangemeld.

Ook de wethouders Bults, Luijendijk en Roopram sloten zich aan bij de actie en hebben de pakketten rondgebracht bij de 65+ers in Barendrecht. Kinderburgemeester Maas bracht vanochtend (Zaterdag 3 oktober 2020) eveneens brunchpakketten rond, hij ging corona-proof langs de deuren van de ouderen in de flat Maashoek aan de Maasstraat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »