1.900 zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed

BARENDRECHT – Tijdens een symbolische opening hebben wethouders Cees Schaap en Tanja de Jonge gisteren (Woensdag 9 september 2020) ruim 1900 zonnepanelen op zes gemeentelijke panden in gebruik genomen.

De gemeente Barendrecht heeft de ambitie om in 2030 CO2 neutraal te zijn. Om dit te bereiken zijn diverse activiteiten en projecten benoemd. Eén van deze activiteiten is het benutten van daken voor de productie van elektra met zonnepanelen.

Duurzame stroom

Wethouder de Jonge: ‘We leveren als gemeente een serieuze bijdrage aan de lokale productie en benutting van duurzame stroom. Hiermee geven we niet alleen het goede voorbeeld voor andere grootverbruikers, maar verduurzamen we ook de panden’. Wethouder Cees Schaap: ‘Zowel de gemeente als de gebruikers van deze gebouwen plukken hier de vruchten van. Wat mooi is dat op iedere locatie via een scherm gepresenteerd wordt hoeveel energie wordt opgewekt.

De ruim 1900 panelen hebben een energieopbrengst die vergelijkbaar is met het verbruik van 185 huishoudens (Barendrecht telt in totaal 19.273 huishoudens, red). Voor de exploitatie van zonnepanelen maakt de gemeente gebruik van de SDE-regeling voor grootverbruikers, waarmee een vergoeding voor opgewekte kWh wordt verdiend. Om de kostprijs laag te houden is een collectieve uitvraag gedaan voor meerdere grote gemeentelijke gebouwen.

De zonnepanelen liggen op de daken van Sporthal Lagewei, de Gemeentewerf, MFA Riederpoort, MFA Waterpoort, MFA Vrijenburgpoort en MFA Hof van Maxima.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »