Gemeentehuis Barendrecht (Gemeentehuisplein, Binnenhof)

BARENDRECHT – [Update] De gemeente Barendrecht stopt per 1 juli met de (jaarlijkse) gemeentegids en de digitale gemeente Barendrecht app voor smartphones. Het college heeft hier recent toe besloten.

Het college wil voor inwoners de mogelijkheid behouden om digitaal meldingen over de buitenruimte door te kunnen geven en verzoekt wethouder Schaap om uit te zoeken of/hoe dit mogelijk is: “Het college verzoekt na te gaan in hoeverre de af te schaffen gemeente app gekoppeld is aan de app meldingen openbare ruimte. Het college is geen voorstander van het schrappen van dit veelvuldig gebruikte dienstverleningskanaal“.

Communicatiekanalen

Stoppen met de gemeentegids en de gemeente app zijn onderdeel van een recent besluit over de te gebruiken “communicatie- en dienstverleningskanalen” van de gemeente. Hieruit blijkt ook dat de gemeente wil onderzoeken of en hoe het mogelijk is om de LED reclamepanelen op Het Kruispunt te kunnen gebruiken voor informatie van de gemeente.

De volgende kanalen wil de gemeente op dit moment behouden voor communicatie en dienstverlening: balie (in het gemeentehuis), telefoon, website, WhatsApp, brieven, Blik op Barendrecht, matrixborden, Facebook en Twitter. Vanaf 1 juli 2020 wordt het gebruik van de gemeentegids en de Gemeente-App beëindigd. In de tweede helft van 2020 zullen nog de mogelijkheden worden onderzocht voor het opzetten van een Persoonlijke lnternet Pagina (PIP), een Instagram en Linkedln account voor de gemeente.

Het college wil zoveel mogelijk van de (communicatie)producten en diensten afnemen bij lokale ondernemers.

Update

Update 30 juni, reactie met toelichting van de gemeente Barendrecht: “We stoppen natuurlijk niet zomaar met een dienstverleningskanaal, hier is eerst onderzoek naar gedaan. De app wordt vooral gebruikt voor het maken van meldingen openbare ruimte. Nog niet zo lang geleden hebben we het digitale formulier op onze website zo aangepast, dat het nu net zo eenvoudig werkt als de app. En omdat onze website zo ontwikkeld is dat hij goed te gebruiken is op telefoons of tablets, is het in gebruik niet veel anders.

En over de papieren gids zegt een woordvoerder van de gemeente: “Het stoppen van de gemeentegids is een volgende stap in het terugbrengen van papiergebruik. In deze tijd zijn er andere en snellere manieren om informatie bij onze inwoners te krijgen. Bijvoorbeeld via onze website of social media kanalen. Voor digitaal minder vaardige inwoners blijft er nog papieren informatie beschikbaar in het gemeentehuis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »