College neemt principebesluit over nieuwbouwplan Residence De Gouwe Hoeck: "Woningen in het duurdere prijssegment"

BARENDRECHT – Naar aanleiding van het plan om 11 woningen “in het duurdere prijssegment” te ontwikkelen aan de Gouwe, trapte de gemeenteraad in februari van dit jaar op de rem: De wethouder werd met een motie opgeroepen onderzoek te doen naar de mogelijkheid om betaalbare/goedkopere (jongeren)woningen te realiseren.

Het college heeft inmiddels terugkoppeling gegeven over deze opdracht: “Het is niet mogelijk gebleken om binnen de bestaande kaders betaalbare (starters) woningen, waaronder voor jongeren te realiseren op de plan locatie. Volgens de Woonvisie Barendrecht (2016) vallen woningen in de prijscategorie vanaf€ 180.000,– in het dure segment

Wel goedkoper: ‘Bereikbare woningen’

Het college ligt in een brief aan de gemeenteraad toe dat de initiatiefnemer van de bouw onderzoekt of een plan van 4 goedkopere woningen wel mogelijk is. Het gaat dan om 9 dure woningen en 4 zogeheten ‘bereikbare woningen’: “Deze woningen zijn aanzienlijk goedkoper, maar vallen volgens de Woonvisie nog steeds onder het dure segment“, aldus het college.

De 9 appartementen moeten een vanaf prijs krijgen van circa €427.000, voor de 4 kleinere appartementen op de begane grond zal de prijs tussen de €218.000 en €259.000 komen te liggen. Het plan is echter nog niet passend binnen alle beleidskaders: het plan komt nog 2 parkeerplaatsen tekort om aan de parkeernorm te voldoen.

Motie

Het college stelt dus niet volledig te kunnen voldoen aan de punten uit de motie (‘betaalbare woning’), maar dat er wel voldoende tegemoet is gekomen. “Het is helaas niet mogelijk aan uw wens te voldoen om betaalbare starterswoningen, waaronder voor jongeren, op deze locatie te realiseren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »