College neemt principebesluit over nieuwbouwplan Residence De Gouwe Hoeck: "Woningen in het duurdere prijssegment"

BARENDRECHT – Het college van B&W heeft een principebesluit genomen over het plan voor de ontwikkeling van “Residence De Gouwe Hoeck”: het nieuwbouwproject “in het duurdere prijssegment” is gelegen op de hoek van de Gouwe met de Binnenlandse Baan. Het plan omvat de bouw van 11 appartementen.

Op de locatie staat momenteel nog een (deels leegstaand) kantoorpand. “De algehele uitstraling van het huidige kantoorpand biedt weinig ruimtelijke kwaliteit“, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

Plannen

Het college over de plannen: “Door herontwikkeling met 11 appartementen met parkeerkelder verbetert de uitstraling van het gebouw, verdwijnen er geparkeerde auto’s uit het straatbeeld en krijgt de locatie een betere invulling die inspeelt op de vraag naar woningen in Barendrecht.

Omdat het plan niet binnen de geldende besluiten valt, is er (los van een ontwerpbesluit en omgevingsvergunning) extra toestemming nodig van de gemeenteraad. Het voorstel hiervoor wordt naar verwachting in maart 2020 in de gemeenteraad behandeld. Tijdens de diverse fasen kan er bezwaar worden gemaakt (zienswijze indienen). De ontwikkelaar heeft de afgelopen maanden (onder geheimhouding) al contact gehad over de plannen met omwonenden.

Woningen

De 11 appartementen in het plan zitten in het “duurdere prijssegment“, zo stelt de gemeente in aan analyse van de plannen. Het college heeft de ontwikkelaar gevraagd (ook) te kijken naar het realiseren van starterswoningen. Dit is (weer) niet gelukt: “Het college wil graag meer betaalbare woningen in Barendrecht en zou dit graag terugzien in dit project. Het college is teleurgesteld dat dit niet mogelijk blijkt te zijn.” Het college wil (in zijn algemeenheid) nader geinformeerd worden over de (beïnvloedings)mogelijkheden voor het realiseren van betaalbare (starters)woningen in Barendrecht.

Foto: Gouwe Beheer B.V / De Roon, via: Gemeente Barendrecht (impressie uit het principebesluit, nog geen definitief ontwerp van het gebouw)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »