Eerste 1.600 van 30.000 containers bezorgd in Barendrecht: Geen GFT cocons op verzoek van wijkbewoners

BARENDRECHT – “Na een zorgvuldige evaluatie hebben we onze routes efficiënter kunnen plannen“, aldus BAR-Afvalbeheer. Daarom zullen vanaf dinsdag 2 juni de ophaalroutes voor de (mini)containers GFT en papier/karton worden aangepast.

BAR-Afvalbeheer: “Dit betekent voor u, dat de inzameldagen van GFT en van papier/karton op uw adres (kunnen) wijzigen. De inzamelfrequentie blijft gelijk. De minicontainer voor GFT legen we 1x per 2 weken en de minicontainer voor papier/karton 1x per 4 weken.

Nieuwe ophaaldagen

De nieuwe inzameldagen kunt u terugvinden in de afvalkalender en in de BAR Afval-app. De BAR Afval-app is gratis te downloaden via de Google Play Store (Android) en de App Store (Apple). Bent u niet in het bezit van een computer of smartphone, neem dan contact op via telefoonnummer 14 0180.

Extra afval door Corona

Mocht uw (mini)container voor papier en karton eerder vol zitten dan normaal? Dan kunt u het papier en karton ook in de ondergrondse containers voor papier/karton kwijt, zo adviseert BAR-Afvalbeheer: “De ondergrondse containers voor papier en karton zijn te vinden in de milieuparkjes. Veel mensen scheiden hun papier/karton al jaren en zorgen ervoor dat we dit weer kunnen recyclen tot nieuw papier/karton.

Hemelvaart en Pinksteren

Op zaterdag 23 mei worden de routes uitgevoerd die normaal op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) gepland stonden. De routes van maandag 1 juni (Pinksteren) worden op zaterdag 30 mei gereden. In de afvalkalender op www.bar-afvalbeheer.nl en in de BAR Afval-app zijn de gewijzigde routes terug te vinden.

Het afvalaanbiedstation aan de Londen is zowel op Hemelvaartsdag als met de Pinksterdagen gesloten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »