Parkeerterreinen langs de Oude Maas afgesloten, gemeente wil "sneller handhavend optreden en bekeuren"

BARENDRECHT –  De gemeente Barendrecht heeft, gelet op de maatregelen van het RIVM, besloten om de parkeerplaatsen langs de Oude Maas gedurende het paasweekend preventief te sluiten. Diverse parkeerterreinen zijn met hekken afgesloten.

We verwachten grote drukte en zo borgen we de veiligheid op de voetpaden en aangrenzende gebieden“, aldus de gemeente. De huidige situatie is zo dat parkeerplaatsen, o.a bij de Thermen, trimbaan, Carnisse Grienden en het pannenkoekhuis/modelspoorbaan (2x), volledig zijn afgesloten. Het gebied is te voet of op de fiets nog wel bereikbaar.

Noodverordening

Op de borden bij de hekken worden automobilisten op de geldende noodverordening gewezen. De afgesloten parkeerplaatsen langs de Oude Maas in Barendrecht staan op het moment van schrijven (nog) niet in de officiële geldende noodverordening voor de regio Rotterdam-Rijnmond. Uit een laatste update van de gemeente blijkt ook dat dit geen officieel gebied is waar het verboden is om te zijn.

De politie hield vanmiddag (Vrijdag 10 april 2020) wel toezicht bij de afgesloten parkeerterreinen. Een aantal kleinere parkeerterreinen zijn nog wel geopend.

Handhaving

Het college van B&W kondigt aan dat er strenger zal gaan worden gehandhaafd op het samenscholingsverbod, ook is een ondernemer gewaarschuwd omdat hij zijn terras had geopend: “Het algemene beeld in onze Veiligheidsregio en in Barendrecht is dat inwoners de richtlijnen goed opvolgen. Er zijn echter ook voorbeelden waar dit in mindere mate het geval is. Rond het Cruyffcourt en het hockeyveld in Barendrecht zijn nog steeds regelmatig teveel inwoners (met name jongeren) bijeen. Dit zien we ook in het gebied ten noorden van de A15 op een aantal locaties rond het Molenpad en het Vrijenburgpad. Ook was er dit weekend een ondernemer die zijn terras had geopend. Hij heeft een waarschuwing gekregen.  Gezien deze ontwikkeling is besloten dat er sneller handhavend wordt opgetreden en bekeurd. Dit is nodig om hardnekkige overtreders aan te pakken. (…) We zien een toenemend aantal wielrenners en motorrijders. Ook in het paasweekend wordt mooi weer verwacht. We houden de vinger aan de pols hoe dit zich verder ontwikkelt en zullen maatregelen nemen als dit echt tot ongewenste situaties leidt.

Supermarkten langer open

Op verzoek van enkele supermarkten in Barendrecht heeft de gemeente tevens nog een ontheffing verleend om de sluitingstijd van 19:00 uur op Goede Vrijdag te verlengen tot uiterlijk 21:00 uur: “Dit is nodig om de bezoekersstromen beter te kunnen spreiden“, aldus de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »