Afvalaanbiedstation, Londen, Barendrecht

BARENDRECHT – BAR-Afvalbeheer meldt vanavond (Vrijdag 20 maart 2020) dat het “té druk is op de afvalaanbiedstations in Barendrecht en Rhoon.” Bar Afvalbeheer kan de toestroom niet meer goed en veilig stroomlijnen. Daarom zijn de afvalaanbiedstations in Barendrecht en Rhoon vooralsnog vanaf maandag 23 maart dicht.

NV BAR Afvalbeheer zoekt naar een manier waarop de bewoners van Barendrecht en Albrandswaard toch hun grof huishoudelijk afval kunnen aanbieden.

Tuinen

Bewoners lijken de pandemie te gebruiken om hun huis en tuin eens flink op te ruimen. De bezoekersaantallen zijn de afgelopen dagen bij de afvalaanbiedstations in Barendrecht en Rhoon op de doorgaans rustigere doordeweekse dagen aanzienlijk hoger dan normaal. Hierdoor ontstonden ongewenste situaties doordat mensen te dicht op elkaar stonden.

Omdat wij de gezondheid van onze inwoners en onze medewerkers belangrijk vinden hebben wij moeten besluiten, vanwege het Coronavirus, de afvalaanbiedstations in Barendrecht en Rhoon vooralsnog vanaf maandag 23 maart te sluiten. De komende periode wordt gebruikt om te onderzoeken op welke manier er op een veilige wijze alsnog grof huishoudelijk afval kan worden aangeboden. Wij begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is, maar de gezondheid van de inwoners en de medewerkers staan centraal” aldus Cees Maaskant directeur NV BAR Afvalbeheer.

Voor ieders veiligheid wordt afgeraden om morgen, zaterdag 21 maart, naar het afvalaanbiedstation te komen en is het verzoek om het bezoek uit te stellen. Oude spullen even bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met wachttijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »