Zonnepanelen, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – Inwoners met een koopwoning in de gemeente Barendrecht kunnen tot eind 2020 profiteren van een subsidie van €90 om een start te maken met het verduurzamen van hun woning. De webshop van de WoonWijzerWinkel waar de subsidie verzilverd kan worden voor producten en/of advies is inmiddels online.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eind december 2019 de ingediende aanvraag van de gemeente Barendrecht van €1.143.540 voor de Regeling Reductie Energieverbruik goedgekeurd. De toegekende subsidie betekent concreet dat alle 12.706 woningeigenaren €100 ter beschikking krijgen, met een eigen bijdrage van €10.

“Kleine opstap naar verduurzaming”

Wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid) van Barendrecht: “De gemeente Barendrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook in het kader van de Warmtevisie die nu wordt opgesteld neemt energie besparen een zeer belangrijk aandeel in. Daarom ontvangen woningeigenaren binnenkort ook per post een flyer over deze actie op gerecycled papier om hen hierop te attenderen. Het is altijd een goede stap waar woningeigenaren niet mee hoeven te wachten. Deze subsidie zorgt voor bewustwording en laat zien dat energie besparen soms minder ingewikkeld is dan het lijkt. De opstap naar verduurzamen wordt zo een stuk kleiner. Een goede benutting van een gemiddelde WoonWijzerBox kan een besparing opleveren van 800 kg CO2 per koopwoning per jaar en een besparing van gemiddeld €300 op de energierekening. Als alle Barendrechtse eigenaren van een koopwoning zo’n box aanschaffen kan er al €3,9 miljoen euro per jaar worden bespaard op de energierekening.

Kortingscode BARENDRECHT2020

De subsidie kan worden gebruikt om in de webshop van de Woonwijzerwinkel een WoonWijzerBox met energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld leidingisolatie, slimme thermostaatknoppen, LED-lampen en radiatorfolie samen te stellen. Daarnaast kan het bedrag ook worden gebruikt als korting op een persoonlijk adviesgesprek aan huis of in de WoonWijzerWinkel of voor een gepersonaliseerde woningscan.

Via de website woonwijzerwinkel.nl/barendrecht en de kortingscode BARENDRECHT2020 kunnen alle woningeigenaren meedoen. Alle woningeigenaren ontvangen per post een flyer over deze actie.

Per woning kan er één keer gebruik worden gemaakt van deze actie. Het retourneren van bestelde producten is niet mogelijk. Wanneer de code onrechtmatig wordt gebruikt, wordt de bestelling geannuleerd en het geld aan u teruggestort.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »