Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – Gebouw Het Kruispunt in Barendrecht staat in de maanden maart, april en mei volledig in het teken van 75 jaar vrijheid. Als onderdeel van de vele activiteiten in Barendrecht programmeert het gebouw diverse activiteiten als lezingen, colleges, interviews en theatervoorstellingen.

Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht. Het volledige programma is te vinden op hetkruispunt.nl/vrijheid.

Vrijheid

De programmareeks start op donderdag 12 maart met de theatervoorstelling ‘De Aanslag’ naar het verhaal van Harry Mulisch. Verder bestaat het aanbod uit onder meer een lezing over verboden literatuur, een vrijheidscollege met Natascha van Weezel, een interview over het boek Oma Cocky (verzetsheldin uit Rotterdam) en een film over Anne Frank.

Ook is er voldoende aandacht voor specifieke gebeurtenissen in Barendrecht, zoals een lezing over de De verzetsboerderij van Jaan Jiskoot (4 april). Die verzetsboerderij stond vroeger op de plek tegenover de locatie van gebouw Het Kruispunt. Daarnaast vertoont de Barendrechtse filmmaker Bas Romeijn divers beeldmateriaal (15 april) en vertelt de Barendrechtse veteraan Alfred Kool over zijn ervaringen in oorlogssituaties (17 april).

« | »