Archieffoto ambulance

BARENDRECHT – Afgelopen zondag werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een melding van een reanimatie op het sportpark in Smitshoek. Politie, brandweer en ambulances spoedde zich naar Tennisvereniging Smitshoek aan de Smitshoekse Baan.

Samenwerking

Op het tennisbaan kreeg iemand tijdens de ‘racketmiddag’ een hartstilstand en moest worden gereanimeerd. “Door het snelle handelen en de goede samenwerking van alle aanwezige leden, is het gelukkig goed afgelopen. De ambulance was snel ter plaatse en kon de zorg overnemen“, aldus de tennisvereniging op haar eigen website.

Dankbaar

Het slachtoffer is per ambulance overbracht naar het ziekenhuis: “Het gaat naar omstandigheden redelijk met hem. Hij moet nog wel een aantal weken in het ziekenhuis blijven en krijgt binnenkort te horen wanneer hij geopereerd wordt. Hij is heel dankbaar dat hij zo snel geholpen is waardoor zijn conditie redelijk goed is na het krijgen van een hartstilstand.“, aldus de vereniging.

Reanimeren

De vereniging benadrukt het belang van het kunnen uitvoeren van levensreddende handelingen zoals reanimeren: “Onze vereniging vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk leden weten wat te doen bij een reanimatie. Daarom gaan we aan de slag om alle leden die interesse hebben om een reanimatie/AED cursus te doen, deze binnenkort aan te bieden. Ook als je eerder een cursus gevolgd hebt en je kennis en vaardigheden wil opfrissen, is dat vanzelfsprekend mogelijk.

Burgerhulpverleners

Wie kan reanimeren kan zich aanmelden via hartslagnu.nl, u ontvangt dan op uw telefoon een bericht als er een melding van een reanimatie bij u in de buurt wordt gemaakt. De 112-meldkamermedewerker maakt op basis van de beschikbare informatie een zo goed mogelijke inschatting of de inzet van burgerhulpverleners verantwoord is.

HartslagNU: “De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »