PKN helpt de Sint een handje bij de Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT – De kinderen van de Voedselbankgezinnen in Barendrecht zijn vorige week verrast met sinterklaascadeautjes. Gulle gever was de ‘goede’ diaconie van de PKN. Deze hielp de goedheiligman op weg met het geld ervoor.

Vervolgens gingen Mies Boersma (foto, links) en Sjaan Steenhoek op pad met een ruim gevulde portemonnee. Deze dames sprongen er minutieus mee om. Winkel in, winkel uit, speurend naar aanbiedingen.

Sinterklaascadeautjes

De actie resulteerde in een berg cadeaus, voor jongens en meisjes in alle leeftijdscategorieën. De inpakcapaciteiten van de dames kwamen goed van pas, alles kwam netjes ingepakt bij de Voedselbank aan. Johan van Houte (coördinator vrijwilligers) kreeg de cadeaus overhandigd. De kinderen kregen ze de dag daarna direct uitgereikt; niet omdat het bederfelijke cadeaus waren, maar omdat er gewoonweg geen ruimte was om ze langer te bewaren in het pand van de Voedselbank aan de Bachlaan.

Extra ruimte

De beperkte ruimte wordt een steeds groter probleem voor de Voedselbank Barendrecht. Dit probleem is al ruim anderhalf jaar onder de welwillende aandacht van het gemeentebestuur: “Misschien dat er binnenkort extra ruimte bij de huidige locatie kan worden neer gezet. Daar komt een huurverhoging bij kijken en zelfs Sint weet nog niet zeker of hij die zal kunnen betalen“, aldus de Voedselbank.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »