Gemeentehuis van Barendrecht oranje uitgelicht

BARENDRECHT – [Video] Het gemeentehuis van Barendrecht is vanavond (Maandag 25 november 2019) oranje uitgelicht. Dit werd gedaan in het kader van de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen (“Orange the World”).

Wethouder de Jonge zette de oranje verlichting op en rond het gemeentehuis om 17:30 uur met een druk op de knop aan. In Rotterdam worden vanavond (Maandag 25 november 2019) met hetzelfde doel o.a. de Erasmusbrug, Hofpleinfontein en Euromast oranje uitgelicht.

Oranje wereld

De verlichting op het gemeentehuis van Barendrecht is door een extern bedrijf geïnstalleerd en slechts tijdelijk. Zowel de eerste verdieping (bestuursvleugel) alsook de ‘ambtenaren toren’ welke boven het gemeentehuis uit steekt, is oranje verlicht.

Marije Cornelissen, Directeur van UN Women Nederland, over de actie: “Hiermee wordt er in Nederland iets unieks neergezet. Meer dan een derde deel van Nederland laat zien dat dat geweld tegen vrouwen en meisjes onacceptabel is. Geweld is niet gebonden aan een plek of situatie, en daarom vindt Orange the World in Nederland dan ook niet op één plek plaats, maar verspreid door het hele land. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal voor, in alle lagen van de bevolking, en kan alleen stoppen als daar op alle niveaus aan wordt gewerkt; internationaal, nationaal, provinciaal en lokaal”.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »