Overvliegen bij seizoensstart van scoutinggroep Beelaerts van Blokland

BARENDRECHT – Zaterdag 21 september vond het jaarlijkse overvliegen plaats bij scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland. Overvliegen is de traditionele scoutingactiviteit aan het begin van het nieuwe seizoen waarbij de oudste kinderen van een speltak overgaan naar volgende speltak.

Om 14.00 waren de 5 oudste Bevers als eerste aan de beurt om via een donkere tunnel naar de uitgang van het Beverlokaal te kruipen. Daar werden ze opgevangen door de leiding van de Puppy’s en volgden de kinderen geblinddoekt een touw tot aan een bak lekker koud water waar de nieuwe Puppy’s mochten snoephappen.

Daarna gingen de oudste Puppy’s via een soortgelijk parcours naar de Welpen. Voor deze kinderen was het iets spannender want in hun parcours zat bijvoorbeeld ook een zeil om onderdoor te kruipen en een springkussen.

Vervolgens maakten de oudste Welpen de overstap naar de Verkenners. Deze kinderen waren de jongsten die gebruik maakten van het grote klimparcours dat buiten opgezet was. De nieuwe 1e-jaars Verkenners bereikten het einde van het parcours via een glijbaan in de sloot waarna ze nog even met de brandslang werden schoongespoten.

Tot slot waren de 4e-jaars Verkenners aan de beurt. Deze 7 tieners waren vrijdagavond al met de ouderejaars Rowans begonnen aan hun overvliegweekend vol uitdagende opdrachten. De nieuwe Rowans sloten hun programma af met het doorlopen van de overvliegbaan.

Overvliegbaan

De genoemde baan was, zoals elk jaar, gebouwd door de 12-15 jarige Verkenners. Hiervoor zijn zij 2 zaterdagen aan het bouwen geweest met houten palen, zeilen en heel veel touwen zodat er een stevig parcours stond met allerlei hindernissen, inclusief een touwbrug over de sloot en de eerder genoemde glijbaan. Dat de scouts vol groene zeep, modder en zaagsel kwamen te zitten was geen probleem want alle overgevlogen kinderen konden even snel douchen in het clubhuis.

Het begin van het nieuwe schooljaar is ook altijd weer een goed moment om nieuwe leden te verwelkomen. Op dit moment zijn er geen wachtlijsten dus alle speltakken hebben plaats voor jongens én meisjes.

Wilt u weten of scouting iets is voor uw kind? Wil uw zoon of dochter 4 x gratis en vrijblijvend meedoen met de speltak van zijn of haar eigen leeftijd? Of heb je interesse om leiding te geven aan een groep kinderen? Kijk dan voor meer informatie op de website van scouting BvB (www.scouting-bvb.nl) of mail naar info@scouting-bvb.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »