BARENDRECHT – De voedselbank in Barendrecht is het slachtoffer geworden van een laffe vernieling. Bij het gebouw van de voedselbank staat een aanhangwagen waarin een koelcel zit, deze wordt gebruikt om eten in op te slaan.

Een of meer personen vonden het nodig om een band van de aanhangwagen leeg te laten lopen. Om dit voor elkaar te krijgen is er in het hek bij het gebouw een gat geknipt ter grootte van een volwassen persoon. Personeel van de voedselbank heeft geen idee wie erachter zit en weet ook niet wanneer het precies is gebeurd. Het vermoeden bestaat dat de vernieling vorige week vrijdag op zaterdagavond (24-25 januari) plaats vond. Diezelfde avond werd er namelijk een afvalcontainer in brand gestoken op het schoolplein van OBS de Draaimolen. Dit is hetzelfde terrein als waar de voedselbank Barendrecht zit.

De koelcel aanhanger is gecontroleerd in een garage en de schade is gelukkig beperkt gebleven tot de leeggelopen band. De daders hebben nog wel de stekker uit de koelcel gehaald, maar vanwege de kou buiten is het eten gelukkig niet bedorven geraakt: een geluk bij een ongeluk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »