Buurtbus in Barendrecht: Vrijwilligers nodig om Carnisselande te verbinden met NS station

BARENDRECHT – Buurtbus 603, die Carnisselande met het centrum van Barendrecht en het NS treinstation moet gaan verbinden, rijdt nog steeds niet door een conflict. De bussen die de RET voor deze lijn had besteld blijken definitief niet te worden goedgekeurd voor personenvervoer, de bussen staan ondertussen al 9 maanden in Nederland.

Het project had een jaar geleden al van start moeten gaan, maar werd uitgesteld omdat de Mercedes bussen niet werden goedgekeurd door de KBA (Duitse RDW). Inmiddels heeft wethouder Luijendijk gemeld dat de bussen definitief geen kenteken krijgen en de weg dus niet op mogen om te gebruiken voor personenvervoer. Mercedes gaat de voertuigen terugnemen en de RET heeft inmiddels nieuwe busjes besteld. De levering van deze busjes staat echter pas gepland voor eind 2019, waardoor het project zonder tijdelijke oplossing nog een klein jaar vertraging op zal lopen.

Tijdelijke bussen zoeken

De RET heeft, net als eerder, aangegeven geen alternatieve (extra) bussen beschikbaar te hebben om in te zetten op buslijn 603. Wel heeft het college inmiddels de toezegging van de RET dat ze op zoek gaat naar bussen die tijdelijk kunnen worden ingezet op de nieuwe buurtbus lijn. Wethouder Luijendijk: “Ook is verzocht aan de RET om de huidige bussen voor lijn 601 en 602 te vervangen door betere tijdelijke bussen tot Q4. RET heeft toegezegd om zo snel mogelijk met een voorstel te komen voor deze tijdelijke invulling.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »