Nieuwe portofoons voor vrijwilligers Buurtpreventie Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag overhandigden burgemeester van Belzen en wethouder Schaap een zestiental nieuwe portofoons aan Buurtpreventie Barendrecht. De nieuwe portofoons werken via (mobiel) internet, in tegenstelling tot de voormalige (radio) portofoons. Door de internetverbinding is het bereik en de geluidskwaliteit een stuk beter.

De handhavers (BOA’s) van de gemeente Barendrecht werken met dezelfde portofoons waardoor communicatie met de vrijwilligers van Buurtpreventie makkelijker en sneller wordt. Ook de Buurtpreventie vrijwilligers onderling blijven tijdens ‘een rondje door de wijk’ altijd met elkaar in verbinding staan.

Johan Terdu van Buurtpreventie Barendrecht over de nieuwe porto’s: “We zijn hier erg blij mee. Met onze oude portofoons hadden we slecht bereik en konden we collega’s niet bereiken. Onze nieuwe portofoons werken met een simkaart en internet. We hebben nu eigenlijk overal bereik! We zijn er erg blij mee!” De portofoons en abonnementen zijn gekocht en worden onderhouden door de gemeente.

Meer informatie over Buurtpreventie Barendrecht is te vinden op de vernieuwde website van Buurtpreventie Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »