Humanitas DMH neemt ruimtes in nieuwe schuur bij De Kleine Duiker in gebruik

BARENDRECHT – Onder toezicht van het management van Humanitas overhandigt Kees Silvis, voorzitter van St. De Kleine Duiker, de sleutels van de nieuwe locatie. Kees, één van de cliënten van Humanitas die zijn dagbesteding vindt op De Kleine Duiker, mocht de sleutels in ontvangst nemen.

De nieuwbouw bestaat uit twee verblijfsruimten waarvan één is uitgerust met een professionele keuken naast sanitaire voorzieningen met een invaliden toilet. In de keuken gaan de cliënten producten bereiden die later via de horeca van De Kleine Duiker en andere uitgiftepunten worden verkocht. Over de naamgeving van het gebouw wordt nog nagedacht.

Dagverblijf en veldschuur

Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of gedragsprobleem. Humanitas DMH helpt mensen een waardevolle plek in onze samenleving te vinden, dit in nauw contact met de omgeving zoals verwanten, buren of gemeenten. Humanitas DMH staat voor een leefbaardere samenleving waarin plaats is voor iedereen.

Naast het dagverblijf voor Humanitas werd ook een veldschuur ten behoeve van opslag materieel gerealiseerd .Het project is mogelijk geworden door een eenmalige bijdrage van de gemeente Barendrecht en een hypothecaire lening afgesloten door De Kleine Duiker.

Impuls

Humanitas en De Kleine Duiker zijn blij met de gebouwen en verwachten een positieve impuls voor de cliënten hierop. De officiële opening van de accommodaties is gepland op 4 april. Belangstellenden worden dan in de gelegenheid gesteld de nieuwe aanwinsten te bezichtigen.

Er moet nog veel gebeuren om de omgeving van de gebouwen in te richten met een terras, aanplant van groen en straatwerk voor de veldschuur. De Kleine Duiker hoopt op 4 april zover te zijn. Dan kan echt de vlag uit.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »