Recordaantal leerlingen brengen bezoek aan Theater het Kruispunt tijdens Cinekid filmfestival

BARENDRECHT – De afgelopen weken hebben ruim 4.000 leerlingen een film bezocht in Theater het Kruispunt. In het kader van het filmfestival Cinekid bood Theater het Kruispunt (Barendrecht) alle scholen in Barendrecht, Ridderkerk, Poortugaal en Rhoon de mogelijkheid om kosteloos een film te bezoeken.

Met veel enthousiasme maakten vele scholen daar gebruik van. In totaal genoten 4.400 leerlingen in het rode pluche van een film. Voor elke groep werd er een film vertoond. Groep 1 tot en met 4 keek naar De Grote Boze Vos en Andere Verhalen, groep 5 en 6 naar de spannende tekenfilm Buurtspion en groep 7 en 8 naar Koningin van Niendorf.

Cinekid staat voor een kwalitatief aanbod aan media waarbij de bijzondere kinderfilm centraal staat. Cinekid wil kinderen meer laten zien, verder laten kijken dan waar ze normaal gesproken naar kijken, naartoe gaan of zien. Scholen ontvingen daarom ook een educatief programma, zodat zij in de klas nog dieper op de film en het thema in konden gaan.

Dankzij de donaties vanuit de Vriendenclub van Theater het Kruispunt kon het theater deze filmvoorstellingen aanbieden aan alle scholen. De Vriendenclub van Theater het Kruispunt helpt mee om bijzondere projecten te realiseren. Projecten op het gebied van cultuureducatie, theaterlessen en bijzondere evenementen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »