Vuurwerk Barendrecht (Jaarwisseling 2015-2016)

BARENDRECHT – Bent u 16 jaar of ouder? Dan mag u dit jaar vuurwerk kopen op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december bij de daarvoor bestemde vuurwerkverkooppunten.

Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur, met uitzondering van de locaties Carnisse Veste/Middeldijkerplein/De Elf Ranken en zorglocatie Laurens Borgstede. Daar geldt een vuurwerkverbod.

Vuurwerkverkoop

In Barendrecht mag dit jaar op drie locatie vuurwerk worden verkocht. Het vuurwerkverkooppunt bij Fred Motoren aan de Gouwe is dit jaar gesloten. Vorig jaar legde de gemeente deze verkoper een last onder dwangsom op voor (de correctie van) één of meer geconstateerde overtredingen (onbekend welke). Begin 2018 werd deze maatregel weer opgeheven door het college, maar het verkooppunt is dit jaar niet meer terug te vinden in de lijst met officiële verkooppunten.

De volgende drie locaties zijn in 2018 officiële vuurwerkverkooppunten in Barendrecht:

Uitbreiding locaties vuurwerkverbod

Het afsteken van vuurwerk in Carnisse Veste en zorglocatie Laurens Borgstede zorgt voor overlast bij het winkelend publiek en de bewoners, zo stelt de gemeente: “Daarnaast kan het afsteken van vuurwerk een gevaar opleveren voor de veiligheid. Daarom is het verboden om in de directe omgeving van Carnisse Veste en zorglocatie Laurens Borgstede vuurwerk af te steken. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor deze locaties een vuurwerkverbod opgelegd op grond van artikel 2.73, lid 1 APV.

Illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk, zoals strijkers, seinpistolen, lawinepijlen en croftybommen mogen niet verkocht, vervoerd en afgestoken worden. Ook zelfgemaakt vuurwerk (de zogenaamde vuurwerkbommen) behoort tot illegaal vuurwerk. De politie, de buitengewoon opsporingsambtenaren en toezichthouders (bikers) zien streng toe op illegaal vuurwerk“, aldus de gemeente.

De nieuwe vuurwerkvrije zone rond Borgstede:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »