Barendrechtse filmmakers winnen prijzen met Western

BARENDRECHT – Danny Bliek, Yvonne van der Haven en Ellen Barendregt wonnen dit weekend de tweede prijs in het 48 Hour Film project Eindhoven en werden daarmee de Runner Up met hun korte Western ‘Alles begon toen’.

Daarnaast wonnen ze de prijs voor beste filmposter en kregen nominaties voor Beste Regie, Beste gebruik van het Genre en het Beste Production Design. Danny nam de montage voor zijn rekening en Yvonne tekende voor de regie en het script, met Ellen Barendregt als sparring partner.

‘Alles begon toen’

De korte film gaat over een jong meisje dat haar terneergeslagen vader aanspoort voor zichzelf op te komen. Dit verandert haar leven voorgoed.

In het 48 Hour Film Project, dit keer in Eindhoven, krijgen filmteams op vrijdagavond te horen welke elementen er in de films voor moeten komen, en krijgen dan precies 48 uur de tijd om het script te schrijven, te filmen en te monteren. Een seconde te laat inleveren of niet of onjuist gebruik van de verplichte elementen betekent diskwalificatie. Dit jaar deden er 26 teams mee.

De makers trokken met hun Team Vollemaan dit jaar het genre ‘Western’. De verplichte elementen waren: het personage een ghostwriter, het voorwerp ‘een fles’ en de zin ‘Het zijn de dingen waar dromen van gemaakt zijn’.

Twee jaar geleden wonnen ze het project in Eindhoven en was hun film ‘Voor je valt’ te zien op Filmapalooza in Seattle.

Artikelfoto, fotograaf: Stephan BrenninkmeijerBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »