50 jonge vrijwilligers actief tijdens 2e Diacodoe in Barendrecht

Zaterdag 3 november was een stralende najaarsdag. En dat kwam goed uit. Want het was de dag waarop Stichting Present de 2e Diacodoe organiseerde in samenwerking met het Diaconaal Platform Barendrecht. Zo’n 50 jonge vrijwilligers van 12 – 24 jaar gingen al vroeg op pad om op vijf verschillende plekken aan de slag te gaan om plaatsgenoten een handje te helpen.

In het Diaconaal Platform Barendrecht voeren 8 lokale kerken regelmatig overleg en kijken zij welke acties op diaconaal gebied zij gezamenlijk kunnen uitvoeren. De Diacodoe was zo’n actie. 50 jongeren deden mee. Het vroege start tijdstip van 09.00 uur viel voor sommigen niet mee op een vrije zaterdag, maar desondanks was iedereen op tijd in de Ontmoeting voor een gezamenlijk startmoment. Daarna gingen alle deelnemers op pad.

Projecten

Present regelde vijf verschillende projecten, praktisch en sociaal. Zo ging een groep jongeren met cliënten van Stichting Zuidwester bowlen in de Theetuin in Rijsoord. “De cliënten keken al weken naar dit uitje uit en het was mooi om te zien hoe één van de cliënten nog het hele weekend heeft zitten glunderen” aldus één van de begeleiders.

Twee andere groepen gingen aan de slag in tuinen. De mensen voor wie zij dit deden zijn door omstandigheden niet in staat om dit zelf te doen. “Ik vond het bijzonder en heel fijn dat wij deze mijnheer mochten helpen. En hij had zelfs appelflappen voor ons gehaald. Het was mooi om dit voor hem te doen” vertelt een ander.

Een aantal Diacodoe jongeren wilde graag iets doen voor ouderen. In het Dienstencentrum aan de Windsingel werd een gezellige ochtend georganiseerd voor zo’n 40 ouderen uit de wijk. De jongeren trakteerden op lekkers bij de koffie, er werden herfststukjes gemaakt en er werd een lunch geserveerd. De bloemstukjes waren mede mogelijk gemaakt door 4Suze, het Rozenpakhuijs en Kwekerij Booij.

Een andere groep begeleidde een sport- en spelprogramma voor kinderen die nog niet zo lang in Barendrecht wonen. Voor deze activiteit werd samen gewerkt met Stichting Kleurrijk die ervoor zorgde dat zo’n 40 kinderen de Diacodoe-middag bezochten in de Zuidpolder en bij De Kleine Duiker.

Dat de jongeren hun deelname aan de Diacodoe positief gewaardeerd hebben, blijkt wel uit de reactie die Present aan het einde van de dag bereikte: “Ik vond het heel erg leuk. Eigenlijk wil ik dit best wel vaker doen! Ik ben blij dat ik erbij was!

Present Barendrecht

Stichting Present is een non profit organisatie die, gesteund door giften van fondsen en bijdragen van lokale organisaties en ondernemingen, bruggen slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn. Nut en noodzaak van alle Present projecten wordt door maatschappelijke organisaties getoetst. Ook een keer aan de slag via Present Barendrecht? Neem gerust contact op via info@presentbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »