Dadergroep steekincident Nieuweland niet bekend bij politie, jongerenwerk en gemeente

BARENDRECHT – Op zaterdagavond 20 oktober vond er een steekincident plaats in Park Nieuweland. Een groep van 20 jongeren en een groepje van 3 jongeren kregen volgens de politie onenigheid met elkaar bij de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). Eén jongeman werd hierbij gestoken en raakte gewond.

Burgemeester van Belzen meldt aan de gemeenteraad dat de dadergroep niet bekend is bij de politie (wijkagent), jongerenwerk of de gemeente zelf (BOA’s). Van Belzen: “De JOP in park Nieuweland wordt gebruikt door verschillende groepen jongeren. Het jongerenwerk en de wijkagent hebben geregeld contact met hen. Zij kennen geen groep die voldoet aan de samenstelling van de dadergroep. Eén van de groepen die gebruik maakt van de JOP heeft aangegeven te vermoeden dat de dadergroep niet uit Barendrechtse jongeren bestaat.

Upgrade JOP

Op de JOP wordt door omwonenden vaker overlast gemeld, bijvoorbeeld zwerfafval, geluidsoverlast of overlast door scooters. “Daarnaast heeft er met enige regelmaat vandalisme aan de JOP plaatsgevonden in de vorm van graffiti en beschadiging van de afvalbakken“, aldus de burgemeester. Hij merkt daarbij op dat die overlast ook al bestond voordat de JOP er was, maar dan verspreid over het park en daardoor oncontroleerbaar.

Het jongerenwerk, politie en gemeente zijn momenteel met de jongeren in gesprek en werken samen aan een upgrade van de JOP. We verwachten hiermee de overlast terug te dringen.” Ook blijft de gemeente, politie en het jongerenwerk regelmatig de JOP bezoeken om in gesprek te gaan met de jongeren en de overlast voor omwonenden te beperken.

Foto: Politie doet onderzoek in Park Nieuweland na het steekincident op zaterdagavond (20 oktober).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »