Gemeentehuis Barendrecht (Binnenhof, gemeentehuisplein)

BARENDRECHT – Het college van B&W deelt de eerder door EVB geuite zorgen over het rijgedrag van maaltijdbezorgers in Barendrecht.

Wethouder Bults geeft aan dat de gemeente bekend is met de problematiek waarbij de maaltijdbezorgers op scooters van bezorgrestaurants zich ‘soms niet houden aan de verkeersregels‘.

Integrale aanpak

De BOA’s van de afdeling Toezicht & Handhaving hebben de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met de ondernemers waarvoor de maaltijdbezorgers werken. Wethouder Bults: “Met name parkeer -en rijgedrag zijn onderwerp geweest van gesprek. De Horeca-Boa houdt de ontwikkelingen in de gaten en is zichtbaar aanwezig” De BOA zal de maaltijdbezorgers, zo ver als zijn bevoegdheid reikt, controleren op naleving van de verkeersregels. Tevens zal het gesprek worden aangegaan over de ‘aangescherpte bezorgtijden‘.

De gemeente gaat ook de politie betrekken bij het oplossen van de problemen: “Ook zullen wij de politie informeren over het verkeersgedrag van de bezorgers, zodat het een integrale aanpak wordt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »