Recordaantal passagiers tijdens open dag Maasoever Spoorweg, vandaag tweede open dag

BARENDRECHT – De treintjes van de Maasoever Spoorweg langs de Oude Maas in Barendrecht kunnen vandaag (Donderdag 26 juli 2018) niet rijden. Door de aanhoudende hitte van de afgelopen dagen is er spoorspatting ontstaan, dat zijn horizontale knikken/verbuigingen in het spoor. Treinen kunnen hierdoor ontsporen.

Maasoever Spoorweg: “Hierdoor zijn wij helaas niet in de mogelijkheid om de dienst vandaag (Donderdag 26 juli 2018) te rijden. Of wij de dienst morgen (Vrijdag 27 juli 2018) kunnen hervatten leest u morgen (Vrijdag 27 juli 2018) hier.

De temperatuur kan vandaag (Donderdag 26 juli 2018) oplopen tot 37 graden, maar in de volle zon kan dit nog veel hoger worden. Asfalt wordt door de stralingswarmte van de zon al snel 50 tot 60 graden.

Update vrijdag 27 juli: Ook vrijdag geen treintjes, mogelijk zaterdag weer: “Ondanks de uitgevoerde herstelwerkzaamheden hebben we besloten om vandaag (Donderdag 26 juli 2018) niet te rijden wegens de hitte. De veiligheid van personeel (onze vrijwilligers), maar vooral ook die van de kinderen in deze hitte, waren hier doorslaggevend aan. Op basis van de weersvooruitzichten verwachten we dat er vanaf zaterdag weer gereden kan worden, al moet het dan wel droog blijven…

Update zaterdag 28 juli: De treinen rijden weer, zo lang het weer het toe laat: “Nu de temperaturen het weer toestaan, rijden we vanaf vandaag (Donderdag 26 juli 2018) volgens dienstregeling. Bij slecht weer – zoals regen of harde wind – kan er niet gereden worden, of korter dan de aangegeven tijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »