Barendrecht Klassiek: "Sterren van de hemel op klaarlichte dag"

BARENDRECHT – De bezoekers van het concert door Trio Chimaera werden afgelopen zondag muzikaal verwend: “Wat een kwaliteit weer bij Stichting Barendrecht Klassiek!

Laurens de Man op piano, Irene Kok op cello en Annemiek de Bruin op klarinet zijn dan ook musici van internationale allure. Terwijl ze ieder afzonderlijk virtuoos zijn, vormen ze als trio een eenheid, waardoor het publiek  een uur volop kon genieten. De jonge musici vertolkten muziek van Beethoven met een prettige lichtvoetigheid, en ook bij de op Bach geïnspireerde werken van Schumann wisten zij de juiste snaren te raken.

De akoestiek in de sfeervolle Dorpskerk bleek weer eens uitermate geschikt voor ensembles als dit. Enkele stukken op het programma waren ook speciaal gearrangeerd voor een trio met deze bezetting. Zo bewerkte Laurens de Man zelf een aantal prachtige liederen van Mahler.

Voor de luisteraars was het fijn dat de stukken duidelijk werden toegelicht. Na een staande ovatie werd het talrijke publiek nog getrakteerd op een bruisend stuk van Piazzolla. Het was kortom een geslaagde afsluiting van het concertseizoen. Uiteraard staan er voor volgend seizoen weer prachtige concerten gepland. Op barendrechtklassiek.nl kunt u daar meer over vinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »