Jamilla Huizer uit Barendrecht wil naar Afrika om te helpen bij de opvang van (gewonde) dieren

BARENDRECHT – Jamilla Huizer uit Barendrecht vertrekt deze zomer naar het Wildlife Rescue & Research Center (Chipangali) in Zimbabwe, Afrika. Jamilla: “Deze zomer ga ik 3 weken meewerken aan een project waarin ik help met het opvangen van dieren. De dieren die hier komen zijn vaak gewond, mishandeld of bevinden zich in bedreigende situaties.

Om het project te kunnen bekostigen is er een crowdfunding campagne opgezet: “Om mee te kunnen doen aan dit prachtige project, is er geld nodig. Een minimaal bedrag van € 3000,-. Een groot deel van dit bedrag gaat naar het opvangcentrum en wordt gebruikt voor voeding, onderhoud en leefomgeving. Iedere donatie is welkom. Een donatie kan gestort wordt via de crowdfund pagina (klik hier).

Projecten

Jamilla gaat deze zomer vrijwilligerswerk doen in een opvang- en revalidatiecentrum dat op 25 km buiten Bulawayo ligt. Het project is opgericht in 1973 en is een thuishaven voor wilde dieren die geen overlevingskansen meer hebben in de natuur.

Daarnaast houdt Chipangali zich bezig met educatie over en onderzoek naar wilde dieren. Het project staat inmiddels bekend als één van de grootste en meest succesvolle opvang- en revalidatiecentra van Afrika. Om dit te kunnen bekostigen, is er een crowdfund opgericht.

Over Jamilla

18 jaar, passie voor dieren en heeft net eindexamen VWO gedaan. In de zomer gaat zij 3 weken meewerken aan een project waarin zij helpt met het opvang van dieren.  De dieren die hier komen zijn vaak gewond, mishandeld of bevinden zich in bedreigende situaties.

Waarom?

Al heel lang heeft zij grote affiniteit met dieren. De dieren die worden opgevangen in dit project zijn vaak gewond of mishandeld. Als vrijwilliger kan zij de gewonde en mishandelde dieren ondersteunen met een beter verblijf en kan zij eraan bijdragen dat ze een beter leven krijgen. Met deze kleine bijdrage heeft zij het gevoel toch écht iets te kunnen betekenen voor deze dieren. Daarnaast wil Jamila dierenarts worden en zal dit een ideale plek zijn om ervaring op te doen, hoe het is om met deze soort dieren om te gaan.

Wat gaat Jamilla doen?

Tijdens de 3 weken in Zimbabwe:

  • Het voeden van de dieren
  • Meten en wegen van jonge dieren om hun groeiproces in de gaten te houden
  • Dieren verzorgen
  • Observeren van het gedrag van de dieren
  • Schoonmaken van de dierenverblijven
  • Helpen met het bouwen/onderhouden van de dierenverblijven
  • Assisteren van de dierenarts bij het geven van medische zorg
  • Anti-strooppatrouilles lopen
  • Voorlichting geven over wilde dieren op lokale scholen*

*In Afrika hebben veel mensen een verkeerd beeld van de dieren in hun omgeving. De mensen daar denken bijvoorbeeld dat een kameleon de ‘duivel’ is en deze dus dood moeten maken. Met de voorlichting zullen wij dus laten zien dat dit beestje helemaal geen kwaad is en deze dus met rust moeten laten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »