Eerste paal geslagen van nieuwbouw schuren bij De Kleine Duiker

BARENDRECHT – Wethouder Peter Luijendijk van de gemeente Barendrecht heeft gisteren (Dinsdag 19 juni 2018) de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van een kapschuur bij De Kleine Duiker in Barendrecht. Eén van de nieuwe schuren zal worden gebruikt door Humanitas (dagbesteding), de andere wordt een wagenschuur (trekkers, karren, etc)

Dit moment was ook direct het startschot voor de uitgebreide nieuwbouw- en verbouwplannen van Stichting De Kleine Duiker. Die wil het terrein ontwikkelen tot een multifunctionele voorziening met verschillende maatschappelijke functies in de Zuidpolder. “De stijl van de beide gebouwen is overeenkomstig de overige opstallen op het terrein“, zo laat de ontwikkelaar weten.

Inzet De Kleine Duiker voor samenleving

De gemeente Barendrecht draagt financieel bij aan De Kleine Duiker. De gemeente vindt het belangrijk dat De Kleine Duiker zich kan blijven inzetten voor kwetsbare mensen in de samenleving. Dit doet De Kleine Duiker als kinderboerderij, centrum voor recreatieve, sportieve en educatieve activiteiten en het bieden van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking.

De kinderboerderij is tijdens de werkzaamheden gewoon geopend. De werkzaamheden worden naar verwachting in oktober afgerond.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »