Actiegroep Binnenlandse Baan naar Raad van State: Tegen doorsteek voor auto's naar het Onderlangs

BARENDRECHT – Stichting Actiegroep Binnenlandse Baan is tegen (het bestemmingsplan met) de voorgenomen plannen van de gemeente om een doorsteek te realiseren vanaf de Binnenlandse Baan naar het Onderlangs. De actiegroep verzet zich tegen het bestemmingsplan ‘Doorsteek Binnenlandse Baan 28’ dat de gemeenteraad van Barendrecht heeft vastgesteld.

De actiegroep is in beroep gegaan tegen het bestemmingsplan: “Zij zijn bang voor verkeersoverlast. Ook vinden zij dat de gemeenteraad in strijd handelt met een eerdere toezegging“, aldus de RvS. De zitting bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, zal maandagochtend om 10:00 uur plaatsvinden.

Doorsteek voor auto’s

Het betreffende bestemmingsplan maakt een zogenoemde doorsteek (een verkeersverbinding) mogelijk tussen de Binnenlandse Baan en het Onderlangs in het centrum van Barendrecht. Daar is op dit moment al een smalle doorgang voor voetgangers, die met de nieuwe doorsteek in de toekomst ook gebruikt kan worden door auto’s.

De gemeente wil het met deze verandering mogelijk maken om ‘t Vlak autoluw te maken: “’t Vlak’ wordt hierdoor meer een levendig verblijfsplein dat beter herkenbaar is als entree van het winkel-/centrum gebied met aangrenzende centrumfuncties. Een zogenoemde ‘parkeerplein’ op deze locatie past niet in de toekomst plannen van de gemeente, het parkeren wordt in de nabije omgeving nog steeds mogelijk gemaakt onder andere door realisatie van extra parkeerplaatsen aan het Onderlangs.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »