Present en Hospice de Reiziger slaan handen ineen tijdens NLDoet 2018

BARENDRECHT – Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart stonden in het teken van NLDoet, de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Ook in Barendrecht vonden activiteiten plaats in het kader van deze actie.

Zo’n 15 vrijwilligers van Stichting Present Barendrecht gingen aan de slag bij Hospice de Reiziger. Bestuur en ambassadeurs van Present, onder wie Burgemeester Van Belzen, staken vol enthousiasme de handen uit de mouwen in de tuin. Dit jaar deden er ook nog 4 maatschappelijke stagiaires mee van Calvijn Groene Hart en het Wartburg College locatie Guido de Bres.

Vrijwilligerswerk

Er werd de hele ochtend hard gewerkt. Zo werden er puinstenen geruimd om later gras- en perkplanten te kunnen inzaaien, werden de ramen gezeemd en werd er een tuinhek opgeknapt. Ook werden de rozenperken en terrassen onkruid- en bladvrij gemaakt. Toen alle klussen geklaard waren werd de groep getrakteerd op een afsluitende lunch, verzorgd door de vrijwilligers van het Hospice.

Alle deelnemers waren het er over eens dat het een heel goed gevoel was om het Hospice op deze manier te hebben geholpen en – natuurlijk nog belangrijker – de gasten die daar verblijven. Dit gevoel werd na afloop misschien nog wel het beste verwoord door één van de stagiaires: “Ik heb eigenlijk het aantal verplichte uren voor mijn maatschappelijke stage al gedaan, maar ik vind het gewoon leuk om mensen te helpen en over 2 weken doe ik dus ook weer mee aan de Veranderdag.

Zo draagt de inzet tijdens NLDoet en via Present dus ook bij aan het maatschappelijk besef van jongeren, de vrijwilligers van de toekomst. NLDoet, doet je goed.

Heeft u de NLDoet actie gemist of bent u zo enthousiast dat u binnenkort nog wel eens de handen uit de mouwen wil steken tijdens een vrijwilligersproject dan kan dat. Present Barendrecht organiseert het hele jaar door vrijwilligersactiviteiten voor groepen die zich eenmalig en op projectbasis willen inzetten. Neem contact op voor meer informatie via coördinator Pia van Dalen: 06-11333830 of info@presentbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »