Beursvloer Barendrechtse Uitdaging: 44 matches tussen bedrijven, stichtingen en verenigingen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Op donderdag 8 maart vond de eerste Beursvloer plaats, georganiseerd door de Barendrechtse Uitdaging. De Beursvloer werd gehouden op het netwerkplein van Makro Barendrecht. Hiermee was feitelijk de eerste match van de dag al een feit. Makro Barendrecht heeft namelijk het netwerkplein en de hapjes en drankje geheel belangeloos aan de Barendrechtse Uitdaging ter beschikking gesteld.

Het doel van een beursvloer is om in anderhalf uur zoveel mogelijk matches te maken met gesloten beurs. Deze matches worden gemaakt door deelnemers met vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Dankzij de inzet van alle aanwezige bedrijven, stichtingen en verenigingen zijn er op de beursvloer die voor de eerste keer werd georganiseerd door de Barendrechtse Uitdaging, 44 matches gemaakt.

Vliegende start

Na de inleiding door de 2 spreekstalmeesters Jos Vis en Chrétienne Winkels was de eer aan wethouder Dirk Vermaat om de beursvloer officieel te openen. Kort daarna werden door de hoekmannen en vrouwen van de Barendrechtse Uitdaging de eerste matches al gemaakt.

De aanvragen waren zeer uiteenlopend. Zo was er de aanvraag voor het schenken van make-up voor Vrienden voor Vrienden Barendrecht. Deze stichting organiseerde vanmiddag (Zaterdag 10 maart 2018) een een beautyparty voor vrouwen in Barendrecht. Deze aanvraag werd opgepakt door Evelien van Weijen, en zij schonk geheel belangeloos een tas met make-up spullen om deze dames een onvergetelijke zaterdagmiddag te bezorgen.

Matches

Makro Barendrecht schenkt producten aan Bewoners Platform Buurt Bestuurt, en een Syrisch gezin heeft via stichting Kleurrijk aangeboden om te gaan koken voor clienten van Stichting IJsselmonde Oost. Stichting Present gaat Humanitas helpen met het verstevigen van plantenbakken. De Conceptunie gaat grondstoffen en cadeautjes leveren voor Stichting IJsselmonde Oost, die op hun beurt weer een High Tea gaan verzorgen voor de Concept Unie.

In totaal zijn er 44 matches gemaakt, teveel om allemaal in een keer op te noemen. Door de aanwezige notaris (Notariskantoor Groenveld en van Houdt) is aan deze matches een maatschappelijke waarde verbonden. Aan het einde van de beurs was de maatschappelijke waarde van alle matches ruim € 15.000,00. Al met al een beursvloer waar de Barendrechtse Uitdaging met trots op terug kan kijken.

Meer weten over de beursvloer of het werk van de Barendrechtse Uitdaging. Neem dan eens een kijkje op barendrechtseuitdaging.nl en kijk niet alleen wat een ander kan doen voor jou, maar bedenk ook eens wat jij kan doen voor een ander.

Foto’s en videoBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »