Edudelta College, Dierensteinweg, Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] Gisteravond (Maandag 5 maart 2018) werd bekend dat het Edudelta College per 1 augustus 2018 zal stoppen met het aanbieden van onderwijs. Het bestuur van de onderwijsgroep werkt momenteel aan een overname/overdracht.

Wethouder Luijendijk (onderwijs) liet vanavond (Dinsdag 6 maart 2018) tijdens de gemeenteraadsvergadering weten dat de regiodirecteur van het Edudelta hoopt dat hij hetzelfde onderwijs, met dezelfde docenten en hetzelfde aanbod, voort kan zetten op dezelfde locatie, maar onder een andere naam. “Of het realistisch is, dat weet ik niet, maar de hoop is er“, aldus de wethouder.

Overdracht

Het Edudelta is momenteel is gesprek met een viertal scholen voor een eventuele overname/overdracht. “We maken goede afspraken voor de toekomst met onderwijsaanbieders in de regio om het onderwijs te borgen“, aldus het Edudelta. Dit betreft echter alleen een plan, tot op heden is er nog geen overeenkomst met een andere school. Vergelijkbaar groenonderwijs wordt o.a. in Klaaswaal, Schiedam en Dordrecht aangeboden. Met scholen uit deze plaatsen is het Edudelta momenteel in gesprek.

Edudelta: “Voor de locaties Middelharnis en Barendrecht zoeken wij overdrachtspartners die het onderwijs aan de huidige en toekomstige leerlingen/studenten kunnen borgen, daarbij zo veel mogelijk (onderwijzend) personeel overnemen en verantwoordelijkheid nemen voor de benodigde voorzieningen (inclusief realisatie beroepscampus).

Wethouder

De wethouder gaf aan dat er voor de gemeente Barendrecht geen financiële consequenties zijn. Het gebouw is in bezit van het Edudelta College. Wethouder Luijendijk gaat morgen (Woensdag 7 maart 2018) in gesprek met het bestuur van het Edudelta. Hij gaf aan dat hij zich zal inspannen om ‘groen onderwijs’ in de regio te behouden. Op het Edudelta College in Barendrecht zitten 300 VMBO en 150 MBO leerlingen, ongeveer de helft komt uit Barendrecht.

Tijdens de behandeling van het onderwerp vanavond (Dinsdag 6 maart 2018) in de raadszaal verstoorde een bezoeker op de publieke tribune de vergadering. Burgemeester van Belzen gaf aan dat de bode de man uit de zaal zou verwijderen als hij door het vergaderonderwerp mbt het Edudelta bleef schreeuwen.

Video

Gemeenteraadsvergadering (vragenkwartier) over de gevolgen van de financiële problemen bij de Edudelta onderwijsgroep. Wethouder Luijendijk (onderwijs) beantwoordt diverse vragen over de ontstane situatie:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »