BARENDRECHT – Het Steunpunt Vrijwilligerswerk KijkopWelzijn schreef dit jaar voor de derde keer op rij een ‘wedstrijd’ uit. Organisaties konden aangeven hoe zij vrijwilligers in hun organisatie in het zonnetje willen zetten. Op donderdag 31 oktober werden de winnaars bekend. De Oranjespeeltuin, Stichting IJsselmonde-Oost, locatie Meliom en Stichting ‘De Boei’ Barendrecht vielen in de prijzen. In de Baerne ontvingen zij op feestelijke wijze de Waarderingsprijzen voor vrijwilligers.

In totaal kwamen 8 uiteenlopende inzendingen binnen. Daaruit maakte een jury, bestaande uit vrijwilligers van verschillende organisaties, een weloverwogen keuze. Wethouder Cees Versendaal reikte de prijzen uit en sprak zijn waardering uit voor vrijwilligers. “Vrijwilligers zetten zich vele uren en soms jarenlang in voor een ander zonder dat zij daarvoor iets terug willen hebben. Met de prijzen kunnen organisaties wat extra’s voor hun vrijwilligers doen.”

Eerste prijs

De Oranjespeeltuin won de eerste prijs van €1.000,- met een origineel plan. Voorstel is de traditionele paasopening voor de wijk uit te breiden door de directe buren uit te nodigen voor een paasbrunch. Tevens willen zij de prijs gebruiken om de speeltuin extra onder de aandacht te brengen. De Oranjespeeltuin staat als organisatie open voor een diversiteit aan vrijwilligers: van jongeren tot vrijwilligers die een re-integratietraject doorlopen en vrijwilligers die de Nederlandse taal willen leren spreken.

Tweede prijs

De Stichting IJsselmonde-Oost, locatie Meliom won de tweede prijs van €750,-. De vrijwilligers van deze stichting werken met mensen met een verstandelijke beperking. Het ingediende plan bestaat uit het organiseren van een high tea met aansluitend een rondvaart voor de vrijwilligers. Daarbij is de bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking.

Derde prijs

Stichting ‘De Boei’ Barendrecht (inloophuis voor kankerpatiënten) won de derde prijs van €750,-. De vrijwilligers van deze stichting zijn vaak ervaringsdeskundige. Voor degenen die van het inloophuis gebruik maken, is dat van toegevoegde waarde. Er wordt soms veel gevraagd van deze vrijwilligers. De Boei wil hen waarderen door ze de mogelijkheid te bieden aan teambuilding te werken. Zo wil zij de vrijwilligers een hart onder de riem steken en hen de kracht geven om door te gaan.

Ook vrijwilliger worden?

Op de website www.kijkopwelzijn.nl vindt u de Vrijwilligers Vacaturebank. Daar staan talloze vacatures voor vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met plezier. Het levert een goed gevoel en energie op. Bovendien hoeft het niet veel tijd te kosten. Het varieert van een eenvoudige klus tot deelnemen in het bestuur van een organisatie

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »