Foto's: Roparun doorkomst Barendrecht 2017

BARENDRECHT – De Doorkomst van de Roparun in Barendrecht is ieder jaar weer een feestje! Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, passeren tussen 10.30 uur en 17.30 uur 313 teams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend onze gemeente.

De route door Barendrecht is dit jaar door de overkoepelende Roparunorganisatie gewijzigd. De teams ontmoeten elkaar voor het eerst bij de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish in het centrum van Rotterdam. De nieuwe finishlocatie in Rotterdam is op de Binnenrotte, ter hoogte van de Laurenskerk.

Feestelijk onthaal

Neem plaats op de tribunes op het Binnenhof of wandel langs de route door Barendrecht en geniet van de gezelligheid op straat. Op de kruising Boezemweg/Stationsweg, op het gemeentehuisplein, voor Heuvelsteyn, op het Doormanplein en bij Hospice de Reiziger worden de Roparunners extra feestelijk onthaald. Enthousiaste bewoners zorgen de laatste jaren langs de route voor steeds meer spontane activiteiten. Ook de Stichting Doorkomst Roparun Barendrecht probeert er ieder jaar een groter feest van te maken. Voor de lopers en de fietsers, maar ook voor alle supporters.

Kijk voor meer informatie over de Doorkomst Roparun Barendrecht op doorkomstbarendrecht.nl

Estafetteloop

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarmee geld opgehaald wordt voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Een Roparunteam bestaat gemiddeld uit 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moeten de teams ook geld ophalen voor het goede doel door het organiseren van allerlei acties. Zo ontving Hospice de Reiziger aan de Voordijk in 2016 € 310.000 voor de inrichting van de gastenkamers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »