Bongerd 2.0: Renovatie korfbalvelden maakt ruimte voor nieuwe 3x3 basketbalvelden

BARENDRECHT – Donderdagmiddag geeft wethouder van der Linden (sport) het symbolische startsein voor project ‘Bongerd 2.0’: de renovatie van de velden van Korfbalvereniging Vitesse en de aanleg van twee 3×3 basketbalvelden. De velden komen als aanvulling op de twee eerder aangelegde beach sportvelden.

Leo Visser, voorzitter van KV Vitesse, kijkt uit naar de renovatie: “Onze velden worden gerenoveerd en dat was hard nodig. Na 10 jaar intensief gebruik was de kwaliteit niet meer te garanderen. Er is wel eens bijna een wedstrijd afgelast omdat de scheidsrechter de lijnen niet goed meer kon zien en helemaal ongelijk had hij niet!

Nieuwe regels, nieuwe indeling

Binnen de korfbalsport is door de Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) besloten dat alle buitenvelden vanaf 2026 hetzelfde formaat moeten hebben als de zaalvelden (40 bij 20 meter). Door de nieuwe maten is ook een nieuwe indeling mogelijk, zo licht Leo toe: “De 3 wedstrijdvelden die we nu hebben worden ondergebracht op het veld oppervlak wat we nu hebben voor twee velden. Het derde veld blijven we gebruiken voor trainingsdoeleinden en die ruimte hebben we ook zeker nodig!”

3×3 basketbal

Leo Visser: “Er is echter ruimte ontstaan voor twee 3×3 basketbalveldjes. Die wens is naar voren gebracht bij wethouder van der Linden door Sjoerd van Vilsteren, een grootheid in Nederland waar het 3×3 basketbal betreft. Immers zelf lid van het Nederlands team en nog niet zo lang geleden 2e geworden bij het WK!

Multifunctioneel gebruikt

Scholieren van Calvijn Groene Hart gaan ook profiteren van de renovatie, de leerlingen maken tijdens de gymlessen gebruik van het terrein en krijgen daardoor ook de beschikking over de basketbalvelden. “Uiteraard blijft Vitesse de hoofdgebruiker maar we verwelkomen graag de overige sporters die dadelijk van het prachtige nieuwe complex gebruik zullen maken.” Zo zal ook de groep jeu de boules spelers gewoon op hun bestaande plekje kunnen blijven sporten.

Opmerking/update (21 feb): De schets/foto bij dit artikel van het sportpark is aangepast naar de laatste versie (aantal verschillen met de vorige versie)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »