Brandweer Barendrecht pakt 1e plaats bij brandweerwedstrijden (Eilandenwedstrijd)

BARENDRECHT – [Foto] Afgelopen zaterdag heeft de jaarlijkse eilandenwedstrijd van Voorne-Putten, Rozenburg en Albrandswaard weer plaatsgevonden. Elf brandweerploegen uit: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Heenvliet, Oostvoorne, Rotterdam-Zuid (vrijwilligers), Rozenburg (beroeps), Rozenburg (vrijwilligers), Spijkenisse 1, Spijkenisse 2 en Zwartewaal streden dit jaar om de titel.

De verschillende wedstrijdonderdelen werden door kazernes in de omgeving georganiseerd. Barendrecht startte de dag om 08:30 uur in Zuidland met het onderdeel: Levensreddend handelen! Vervolgens ging men door naar Oudenhoorn om het onderdeel hulpverlening uit te voeren. Hierna moest de ploeg snel door naar Oostvoorne om daar een binnenbrand te bestrijden. Na het beklimmen van de kerktoren in Brielle mochten de vrijwilligers even uitrusten. In de middag startte de ploeg uit Barendrecht met het onderdeel ademlucht in Rozenburg. Na een hersenkrakertje in Rhoon werd de dag afgesloten met het onderdeel lage druk in Spijkenisse.

Om 18:00 uur werden de prijzen uitgereikt. Barendrecht eindigde in 2011 op de vierde plaats en in 2012 op de 7e plaats. Dit jaar eindigde de jonge ploeg uit Barendrecht als 1e! Daarnaast mochten zij ook de theorieprijs in ontvangst nemen en was de Barendrechtse bevelvoerder de beste!

Er kon terug worden gekeken op een dag waarbij de verschillende wedstrijdonderdelen zorgden voor een training van de brandweerlieden, maar ook op een mooie dag waarbij veel gelachen werd. Volgend jaar november vinden de eilandwestrijden opnieuw plaats.

Foto’s van de wedstrijden zijn te bekijken in het fotoalbum op de website van de brandweer. (Foto’s: Brandweer Barendrecht)

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »