Leerlingen Calvijn Barendrecht naar EMC Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam

BARENDRECHT – Op woensdag 30 oktober hebben tien leerlingen uit klas 5 vwo van Calvijn Groene Hart een bezoek gebracht aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Dit gebeurde in het kader van het loopbaan-oriëntatie-project. Het EMC Sophia bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar. Het ziekenhuis wilde daarom graag aan leerlingen laten zien welke beroepen er allemaal in het ziekenhuis mogelijk zijn, ook naast arts, chirurg of verpleegkundige.

De leerlingen volgden eerst een aantal workshops en konden zo ervaren hoe het is om astma te hebben. Na twee keer de trap op te hebben gerend, kregen ze een neusklem op en moesten ze door een rietje ademen. Dit was voor een aantal een behoorlijk heftige ervaring. Bij een andere workshop moesten de leerlingen een casus analyseren. Wat kon er met de patiënt aan de hand zijn, mede op basis van de röntgenfoto’s? Tenslotte kregen de leerlingen uitleg over hartmassage en konden zij dit oefenen op de pop.

Vervolgens namen de leerlingen deel aan een quiz. Door middel van stemkastjes konden zij tonen wat zij immers al wisten over de verschillende beroepen binnen het ziekenhuis. Hoewel een deel van het programma buiten schooltijd viel, hebben de leerlingen het bezoek aan het Sophia als zeer leuk en nuttig ervaren en gaven zij dan ook aan mooie ervaringen rijker te zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »