Kiwanis Barendrecht en Calvijn Groene Hart slaan handen ineen voor lustrum Kiwanis Kinderfeest

BARENDRECHT – Het Kiwanis Kinderfeest op de Kleine Duiker is een begrip in de regio. Het zal dit jaar al voor de vijfde keer plaatsvinden en wel op zaterdag 9 juni. Nieuw is dat Calvijn Groene Hart zal helpen bij de organisatie.

Het feest is van origine een initiatief van Kiwanis, een vrijwilligersorganisatie die meer dan 25 jaar in Barendrecht bestaat en die de afgelopen jaren zeer veel goede doelen heeft gesteund. Het motto van de organisatie luidt: ‘Serving the children of the world’.

Kinderfeest

De opbrengst voor het kinderfeest is altijd volledig bestemd voor een goed doel waarbij kinderen centraal staan. Met het lustrumfeest in het vooruitzicht werd het tijd door te schakelen en een samenwerking te zoeken. Robert van der Lee, secretaris van de Kiwanis Barendrecht zegt hierover: ‘Het idee is ontstaan om kinderen het kinderfeest te laten organiseren. Ze leren samenwerken, organiseren en kunnen zo ervaren welke impact hun inzet heeft. Al snel vonden we gehoor bij de maatschappelijkstagecoördinator Richard Bossenbroek van Calvijn Groene Hart. Dankzij de samenwerking zullen tweedeklassers samen met de school en Kiwanis dit bijzondere kinderfeest organiseren, oftewel kinderen doen goed voor kinderen.

De volgende stap is ook al bekend. Naar verwachting zullen de Calvijnleerlingen volgend jaar zelf gaan bepalen wat het goede doel dan kan zijn, iets wat echt belangrijk voor hen is en waar ze zich voor in willen zetten.

Samenwerking

Voel je je betrokken bij deze nieuwe samenwerking, laat dat dan alsjeblieft weten aan de betrokken partijen. Het kinderfeest groeit en de inzet en bijdrage van de inwoners en de lokale ondernemers zijn onmisbaar om het feest te organiseren. Neem vooral contact op om te vernemen hoe ook jij bij kunt dragen aan het Kiwanis Kinderfeest op De Kleine Duiker.” Calvijn Groene Hart en Kiwanis kunnen alle hulp voor het goede doel zeker gebruiken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »