135 leerlingen van Dalton Lyceum sluiten kerstengelen project Present af

BARENDRECHT – Een enthousiaste groep van maar liefst 135 leerlingen uit HAVO 3 en VWO 4 van het Dalton Lyceum ging vrijdagochtend 22 december op pad. Geen traditioneel kerstontbijt op school voor deze jongelui, maar juist betekenisvol er op uit om voor een ander Present te zijn.

Cliënten bij ASVZ en Dagbesteding Lavendel (Meliom), bewoners van Laurens Borgstede, Laurens Elf Ranken en Wooncentrum Windsingel en gasten van Zorggroep de Toekomst werden met een bezoekje vereerd. Er werden kerststukjes gemaakt, liederen gezongen, spelletjes gedaan en er werd gezellig gekletst.

Rollator-wasstraat

In Borgstede was een heuse rollator-wasstraat opgesteld waarin leerlingen de rollators van de ouderen een sopje gaven. Aan het einde van de wasstraat kwamen er blinkende rollators tevoorschijn die zelfs voorzien waren van een feestelijke kerstcorsage. Op alle locaties werd ondertussen gesmuld van het lekkers dat de leerlingen hadden meegenomen ter verdere verhoging van de kerstsfeer

Kerstbomen

IKEA Barendrecht ondersteunde de actiedag door meerdere (buiten)kerstbomen te schenken. Dankzij de versierinspanningen van de leerlingen staan deze nu prachtig en voor veel mensen zichtbaar in de tuin van het Hospice, bij het complex aan de Windsingel en bij Stichting PiPa.

Wat een mooie manier voor de leerlingen om de kerstvakantie in te luiden en voor Present om het Kerstengelenproject 2017 uit te luiden“, aldus Pia van Dalen van Stichting Present Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »