Inbrekerswerktuig aangetroffen bij grote politiecontrole in Barendrecht: "Beste boef, u bent gewaarschuwd"

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie heeft vanmiddag (Donderdag 9 november 2017) een grootschalige actie gehouden in en om het centrum van Barendrecht. De actie bestond uit meerdere onderdelen: naast een groots opgezette verkeerscontrole bij (o.a.) de Dierensteinweg, werden ook agenten van de bereden politie ingezet.

Tijdens de actie in de namiddag werd er met veel materiaal ingezet op het in kaart brengen van personen/voertuigen met ‘verkeerde intenties’. Daarnaast zijn voertuigen ‘op het zicht’ en digitaal (met ANPR) gecontroleerd op eventuele overtredingen of verdachte omstandigheden. Naast de automatische kentekenplaat controles zijn er herkenbare en onherkenbare politievoertuigen ingezet. De actie van vandaag (Donderdag 9 november 2017) richtte zich in eerste instantie voornamelijk op het (oude) centrum van Barendrecht en de toegangswegen, ook die van Carnisselande/Rotterdam.

Controlepost

Op het parkeerterrein langs de Dierensteinweg was een controlepunt opgesteld. Voertuigen met mogelijke gebreken en/of verdachte omstandigheden werden hier naar de kant gehaald. Verspreid door Barendrecht werden voertuigen ook van de weg gehaald en ter plaatse gecontroleerd, dit gebeurde veelal op de toegangswegen van Barendrecht.

Afhankelijk van het voertuig en de inzittende(n) werden er alcoholcontroles, voertuigcontroles en controle van papierwerk uitgevoerd. Zo werd er o.a. inbrekerswerktuig aangetroffen in een voertuig. Hier zal verder opsporingsonderzoek
op plaatsvinden. Daarnaast is een onverzekerd voertuig van de weg gehaald, de bestuurder bleek namelijk ook nog meerdere boetes open te hebben staan.

Politie te paard

Tegelijk met de verkeerscontrole was ook de bereden politie aanwezig met twee paarden. Hiermee werd o.a. toezicht gehouden in en rond het winkelcentrum (Middenbaan) en werden bekende overlastlocaties afgegaan. Los van de serieuze kant was de aanwezigheid van zulke grote politie paarden ook leuk en spannend voor de kinderen (en volwassenen…) op de Middenbaan: het paard even mogen aaien maakte het dan al snel weer een stuk minder eng.

Matrixborden: “Beste boef”

De politie heeft de afgelopen week matrixborden langs de Kilweg en Verbindingsweg geplaatst om de actie ‘aan te kondigen’. Dit gebeurde met teksten die niet direct duidelijk maakten wat er stond te gebeuren. Zo stond vandaag de tekst ‘Beste boef, u bent gewaarschuwd. Tot zo. De politie’ op het bord. Automobilisten reageerden de afgelopen dagen zeer uiteenlopend op de (teksten op) de matrixborden.

Behalve een controle-actie was het ook een zichtbaarheidsactie voor de politie: laten zien dat ze aanwezig zijn, toezicht houden en, waar nodig, overtredingen en overlast aanpakken. “De actie stopt na vandaag (Donderdag 9 november 2017) niet. De afgelopen dagen is al (on)opvallend gesurveilleerd en dat zal de komende tijd zeker niet anders zijn“, aldus de politie.

Opmerking: Onderstaande foto’s zijn een impressie van de acties door de politie in Barendrecht. Geen van de foto’s heeft, voor zover bekend, een direct verband met de in dit artikel beschreven overtredingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »