Bewaakte (overdekte) fietsenstalling op Station Barendrecht

BARENDRECHT – De bewaakte fietsenstalling van station Barendrecht wordt in 2018 omgebouwd tot een zogenoemde “ZelfServiceFietsenstalling”. Fietsers kunnen tegen die tijd gebruik maken van een OV chipkaart om de poortjes te openen en hun fiets binnen te stallen.

De vernieuwde overdekte stalling zal plaats gaan bieden aan zo’n 200 extra fietsen. De eerste 24 uur zijn gratis, daarna moet er een vergoeding worden betaald. “Elke keer als de fiets wordt gestald, is de eerste 24 uur gratis. De korting is dus niet eenmalig“, zo heeft de gemeente aan BarendrechtNU bevestigd.

Buiten nog 166 extra parkeerplaatsen

De (huidige) bewaakte fietsenstalling ter hoogte van de Gebroken Meeldijk wordt momenteel maar voor een kwart gebruikt, zo heeft wethouder Luijendijk gemeld naar aanleiding van vragen door de lokale CDA afdeling. Het CDA had vragen gesteld over de overvolle fietsenstalling bij het station. Het college erkend dat er onvoldoende gelegenheid is om je fiets te stallen op het station en zal daarom (naast de vernieuwde overdekte stalling) ook de fietsenstalling buiten gaan uitbreiden.

Om het tekort aan plaatsten op te lossen heeft de gemeente een subsidie aangevraagd bij de Metropool Rotterdam Den Haag (MRDH) zodat de huidige fietsenstalling (buiten) aan de Gebroken Meeldijk ook kan worden uitgebreid. Het gaat hierbij om 166 extra plaatsen. De subsidieaanvraag wordt momenteel beoordeeld. Bij een goedkeuring starten de uitbreidingswerkzaamheden in 2018.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »